GÆðingaKeppni 12/10

Varmt välkomna till Tolt.nu Gæðingakeppni! 12  oktober
Perfekt tillfälle för att testa på tävlingsformen gaedingakeppni under avslappnade former här hos oss! Målet med Gæðingakeppni är att hitta den bästa hästen, som på isländska kallas för Gæðingur.

Domarna vill se en häst med mycket utstrålning, glädje, energiska och lösgjorda gångarter samt stor samarbetsvilja. Mycket rörelser, tempo, vilja och power belönas.
Uttrycksfullhet är en viktig del i bedömningen.

INFORMATION
Läs informationen under "Läs det här innan du anmäler dig" - när du skickar in din anmälan godkänner du också vad som står där

Gæðingakeppni är en nivå 4 tävling med 3 domare
Finaler i de grenar som har tillräckligt antal deltagare.  

GRENAR
GDA A-flokk, GDA B- flokk, GDA C-flokk GDY A- flokk, GDY B-flokk, GDT, GDK

Grenbeskrivning
GDA (A-flokk)
Ekipagen visar valfritt tempo tölt, trav, skritt, galopp och pass i valfri ordning. Långsidorna bedöms och passbanan är tillåten att använda. Vilja och form under ryttare bedöms och poängsätts dubbelt såsom tölt och pass. Ekipagen rider en och en och hela visningen tas i beaktning för poänggivning i Vilja och Form. Spö är ej tillåtet.

GDB (B-flokk)
Ekipagen visar långsam tölt, ökad tölt, trav, skritt och galopp i valfri ordning. Långsidorna bedöms. Vilja och Form under ryttare bedöms och väger dubbelt. Ekipagen rider en och en och hela visningen tas i beaktning för poänggivning i Vilja och Form. Spö är ej tillåtet.

GDC (C-flokk)
Ekipagen visar tölt och/eller trav, skritt och galopp. Vilja och Form under ryttare bedöms och väger enkelt. I GDC1 visar ekipagen skritt tölt och trav, ej galopp. Vilja och Form under ryttare bedöms och väger enkelt.
Dessa grenar är tänkt att vara för de som vill prova på Gæðingakeppni eller för unga hästar. Ekipagen rider en och en. Startar man i GDC eller GDC1 kan man ej på samma tävling starta i GDA eller GDB. Spö är tillåtet.

GDY A-flokk (18-21år) 
Ekipagen visar valfritt tempo tölt, trav, skritt, galopp och pass i valfri ordning. Denna gren rids som GDA, vilket betyder att passbanan är tillåten att använda. Alla moment poängsätts enkelt. Ekipagen rider en och en och hela visningen tas i beaktning för poänggivning i Vilja och Form. Spö är ej tillåtet.

GDY B-flokk (Tidigare GDY) (18-21år) 
Ekipagen visar kort tölt, ökad tölt, trav, skritt och galopp i valfri ordning. Alla moment poängsätts enkelt.Ekipagen rider en och en och hela visningen tas i beaktning för poänggivning i Vilja och Form. Spö är ej tillåtet.

GDT Tonårsklass (14-17år)
Ekipagen visar kort tölt, trav, skritt, galopp samt antingen ökad trav eller tölt. Sits och inverkningar bedöms. Ekipagen rider en och en och hela visningen tas i beaktning för poänggivning i Sits och Inverkan. Spö är tillåtet.

GDK Barnklass (barn till och med 13år)
Ekipagen visar tölt och/eller trav, skritt och galopp. Sits och inverkningar bedöms. Ekipagen rider en och en och hela visningen tas i beaktning för poänggivning i Sits och Inverkan. Spö är tillåtet.

Länk till mer info!

ANMÄLAN
Klicka här
 
Vid många anmälningar gäller först till kvarn i händelse att tävlingen blir full - betalningsdag är därför det som avgör turordningen. Anmälan är bindande och giltig när betalning är gjord. Du får alltid bekräftelse på att din skriftliga anmälan är mottagen. Vi förbehåller oss rätten att stänga tävlingen när tidsschemat är fullbelagt.

DOMARE
Kristina Pettersson
Stina Hauschildt
Caroline Oddson
 
ANMÄLNINGSAVGIFT
Kostnaden är per ekipage.
Vuxen: 500 kr
Ungdom: 400 kr
Barn (tom 12 år): 300 kr

BETALNING
Anmälningsavgift betalas i samband med anmälan, genom swish 123 027 56 28 eller bankgiro. Vid anmälan görs hos oss en faktura och du är då betalningskyldig. Önskas faktura så meddela oss vid anmälan. 

SISTA ANMÄLNINGSDAG
Sista anmälningsdag 7 Oktober. 
Efteranmälan i mån av plats. 
 
BOX & PERMANENTA HAGAR
Boxar 300 kr
Hagar, permanenta 200 kr / häst - du får också göra egen hage gratis.
Bokas genom Cimone 076-701 19 62
 
FRÅGOR
tavling@tolt.nu / Moa - 070-996 55 21 / Cimone 076-701 19 62

Varmt välkomna till oss på Björsbo!