Timur från Ådalen (SE2012104745)
Valack född 2012
E. Edall fra Lytingstodum
U Rakel fra Hyndevad
UE Hrafnfaxi från Vestra-Geldingaholt

Stor femgångsvalack med mycket framparti o flott exteriör. Musblack, 6 år gammal och mycket lovande men kräver mer träning till att uppnå den nivå som vi förväntar oss av han. Bör kunna tävla på högsta nivå i femgång, passgrenar och även tölt.

Tölten är bra, rumslig, fina rörelser och bra takt. Traven är fin och rumslig men kräver att formen är korrekt. Bra skritt, kan ha stort övertramp. Galopp minst medel för femgångare. Mkt rumslig i galoppen om man vill låta han sträcka ut eller gaedingakeppni. Passen är lovande. Har tränats lite grann redan och känns väldigt bra, rumslig och säker. Kommer säkert kunna användas och fungera bra vid femgång på ovalbana (lovande läggningar/nedtagning) och i passgrenar på rakbanan. Överlinjen är bra men kräver mer träning och styrka för stabilitet.

En stark häst men kan vara mkt mjuk och trevlig rida. Ger du denna häst nåt år ytterligare innan tävling på högre nivå kan du få en mkt bra tävlingskompis med flera möjligheter. Kan självklart börja tävlas lite redan under sommaren som kan vara mkt bra för hans träning, han har redan tävlats som 5 åring på ovalbanan i Björsbo med bra resultat.

Pris 110.000 kr inkl. moms i dagsläget pga vi har stallet fullt med hästar som vi vidareutbildar för tävling. Tänkt pris om han hade känts mer färdig till våren 150.000 + moms.

Film
https://www.youtube.com/watch?v=moi1UejupA8

https://www.youtube.com/watch?v=gB8L1z9mvyg

Kontakta Moa Runnquist, 070 996 55 21
Sigfus, sigfussigfusson@gmail.com, 0706069870